سنت "سمنو پزی" همزمان با فرا رسیدن نوروز در تاجیکستان+ فیلم

خبرگزاری فارس: "سمنک پزی"(سمنو پزی) یکی از آداب رسوم نوروزی تاجیکان است که همراه با نوای معروف "سمنک در جوش ما دفچه زنیم، دیگران در خواب، ما کفچه زنیم" از آمدن بهاری سرسبز و نشاط آور خبر می‌دهد.

خبرگزاری فارس: سنت "سمنو پزی" همزمان با فرا رسیدن نوروز در تاجیکستان+ فیلم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، "سمنک پزی"(سمنو پزی) یکی دیگر از آداب رسوم نوروزی تاجیکان است که در گذشته، سمنک (سمنو) به عنوان اولین طعام رایگان سال نو بین اهل روستا و محل توزیع می‌شد و کودکان از اولین کسانی بودند که از این خوراک می‌خوردند.

همچنین کسانی که آن را تهیه کرده بودند، جز دعای خیر برای روح گذشتگان و آرزوی عمر طولانی و رزق وسیع، چیز دیگری نمی‌خواستند.

روش تهیه آن بگونه‌ای است که از 10 روز پیش از نوروز، گندم را خیس کرده در ظروف چوبی در فضای باز می‌گذارند و پس از آن که جوانه آن به اندازه یک وجب سبز (نورسته) می‌شد، آب آن را گرفته با آرد خمیر می‌سایند و پس از آن در دیگ یا داخل تنور می‌پزند.

پخت سمنک عمدتا در دیگ‌هایی با ظرفیت بیشتر و در فضای باز انجام می‌گیرد و چون مراحل پخت آن وقت زیادی را می‌خواهد، زنان با نوبت و تا زمان آماده شدن، داخل دیگ را کفگیر می‌زنند.

برای دیدن مراحل سمنو پزی و شادی مردم جهت فرارسیدن بهار در تاجیکستان می‌توانید اینجا را کلیک کنید.

انتهای پیام/ق